Дом за стари хора в Русе пламна с ковид.  За

...
Дом за стари хора в Русе пламна с ковид.  За
Коментари Харесай

Дом за стари хора пламна с ковид

Дом за остарели хора в Русе пламна с коронавирус.  За последните 24-часа са регистрирани 32 нови случая в града, от които 26 са в дома за остарели хора „ Възраждане “. Към момента общият брой на доказаните случаи с коронавирусна зараза в засегнатото обществено заведение е 49. Мъж на 80-годишна възраст, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „ Канев “, умря при започване на седмицата. От останалите 48 души – 6 са от личния състав и 42-ма са жители.

От новорегистрираните 26 случая, 21 са без недоволства и по тази причина те са преместени от постройката на дома за остарели хора в особено обезпечена за задачата постройка на Община Русе, където ще бъдат под изолираност.  Другите петима са показали разнообразни признаци, измежду които нараснала температура, суха кашлица и повръщане и надлежно са ориентирани за хоспитализация.

Очакват се резултатите от още 75 проби на жители от обществената институция. Изследвани са и други седем души от личния състав на дома, като техните проби са негативни. От оповестените до през вчерашния ден случаи, 13 от жителите на общественото заведение са приети в болница в Университетска болница „ Канев “, като един от тях е на кислородна терапия, само че за момента не се постанова да бъде интубиран, други двама са в УМБАЛ „ Медика Русе “, а една жена на 77 години, чиято позитивна проба беше обявена на 26-ти този месец и която беше в домакински отпуск остава под домашна карантина.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР